Yoga Nederland, NOC*NSF en CIOS NL hebben de handen ineengeslagen om de opleiding Yoga Instructeur aan het curriculum van de CIOS opleidingen toe te mogen voegen. De nieuwe opleiding is al te volgen via Yoga Nederland en gaat in september 2023 op de eerste onderwijslocatie (CIOS Haarlem-Hoofddorp) van start, voor zowel de eigen studenten als externen. Andere MBO opleidingen (in o.a. Sport & bewegen en Dans) zullen in de nabije toekomst bij dit kansrijke initiatief aansluiten voor meer vitaliteit en veerkracht bij hun studenten en in de betreffende regio’s.

De opleiding Yoga Instructeur is tot stand gekomen in samenwerking met de Aikido Bond Nederland, lid van NOC/NSF, en daarmee een rijkserkende opleiding, en bovendien een door de Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) erkende opleiding.Omdat Yoga Nederland onder de Aikidobond valt, wordt met de ontwikkeling van de nieuwe opleiding ook in bredere zin een belangrijke stap gezet voor professionalisering en groei van body-mind bewegingsdisciplines. Dit is in lijn met de actuele trend, waarbij Yoga vaker wordt aangeboden op scholen, clubs en bedrijven voor de versterking van fysieke en mentale gezondheid.

Met de nieuwe opleiding worden Yoga, beroepsonderwijs en de georganiseerde sport door drie toonaangevende instanties met elkaar verbonden. Zo wordt ingespeeld op de explosieve groei van de bewegingsdiscipline Yoga in Nederland en de toenemende behoefte vanuit de beroepspraktijk aan vakbekwame, en door de bond gecertificeerde Yoga docenten.

De NOC*NSF niveau 3 opleiding is opgenomen in het register keuzedelen van de samenwerkingsorganisatie beroepspraktijk bedrijfsleven (S-BB). Tevens zijn, in het kader van de doorlopende leerlijn en een leven lang ontwikkelen, de niveau 4 opleiding en een verdiepend studie-aanbod in ontwikkeling.

Het opvragen van meer informatie en/of aanmelden door onderwijsorganisaties, studenten en andere geïnteresseerden kan via rherk@novacollege.nl of yogaopleiding@gmail.com.