Dit jaar viert het CIOS Sittard-Venlo haar 60-jarig bestaan. In de week van 17 oktober vinden er diverse activiteiten plaats om dit samen met studenten, oud-studenten en CIOSNL te vieren. Dit alles vanuit de Olympische gedachte waarbij de vijf ringen symbool staan voor de vijf CIOS’en in ons land.

Op maandag 17 oktober starten 6 sportploegen met de olympische fakkel een challenge tour langs onze collega CIOS-opleidingen in het land. Zij zullen 660 kilometer sportend afleggen waarbij er 60 sporten worden bedreven op diverse plekken op de route.

In Heereveen starten zij met een bezoek aan de CIOS-locatie en aan het Thialf stadion. Via CIOS Haarlem-Hoofddorp, CIOS Arnhem, CIOS Zuidwest-Nederland (locatie Goes) eindigen de deelnemende docenten en studenten donderdagochtend op het Tom Dumoulin Bike park te Sittard waar ze feestelijk onthaald worden. Hier wordt de fakkel overgedragen aan de organisatoren van de grote studenten sportdag. De sportdag wordt afgesloten met een spectaculair studentenfeest, waarna we vrijdag dit jubileum afsluiten met een reünie 60 jaar CIOS!

Op de rode loper van het Fortuna stadion zullen oud CIOS-coryfeeën rond de 750 oud studenten ontvangen voor een mooi feest waarbij eindeloze herinneringen worden opgehaald. Volg ons avontuur via de social media van CIOS Sittart-Venlo.