Op vrijdag 17 maart was de kick-off van het project esports, gaming en gamification (EEG) op Papendal. De kick-off bijeenkomst is succesvol verlopen. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door CIOSNL samen met werkveldexperts Next Level Esports (NLE) en House of Esports (HOE) werd het belang van professionalisering van trainer-coaches besproken en werden de beoogde resultaten van het plan gepresenteerd.

De aanwezigen kwamen uit verschillende mbo- en hbo-sportopleidingen samen met kenniscentrum sport en bewegen. Na een boeiende presentatie van Donny Stumpel (NLE) en Nolan Noordzij (HOE) werden interessante gesprekken gevoerd over welke skills een trainer-coach in esports moet hebben die anders zijn dan die van een reguliere sporttrainer. Ook werden gedachten uitgewisseld over de kansen die gaming en gamification kunnen bieden voor ons onderwijs.

CIOSNL riep op om de handen ineen te slaan en gezamenlijk aan de ontwikkeling van het project te werken. Door de krachten van mbo en hbo te bundelen ontstaat er een stevige onderzoeks- en onderwijsontwikkelcapaciteit op deze thema’s. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de studenten de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een carrière in deze bloeiende sector te ontwikkelen. Eind maart is er meer bekend over de samenstelling van de projectgroep. Mocht je als onderwijsinstelling of expert meer informatie willen over het project kun je contact opnemen met Jarl Jansen jjansen2@cioszuidwest.nl