De World Series of Fitness verbindt en inspireert

Veel mensen doen aan fitness om de gezondheid op peil te houden, fit te worden en/of er beter uit te zien. Ondanks de talrijke en zwaarwegende voordelen, blijkt het vaak lastig om de sportschool consequent te blijven bezoeken en de trainingskwaliteit hoog te houden. Daar hebben de oprichters van HYROX een oplossing voor bedacht, door een wedstrijdvorm te ontwikkelen die toegankelijk is, uitdaagt en resultaten zichtbaar maakt.

HYROX organiseert jaarlijks tientallen fitnessevenementen (voor duizenden bezoekers per keer) over de hele wereld, en dat worden er in rap tempo meer. De set-up is telkens hetzelfde: in een grote evenementenhal wordt 8x een kilometer hardlopen afgewisseld met 8 functionele fitness oefeningen. Alle (ronde)tijden worden nauwkeurig bijgehouden en opgeslagen in het oneindige digitale archief. De aankleding en vormgeving zijn eigentijds, de muziek werkt opzwepend en de registratiebalie, bag-drop, verschillende fitnessbedrijven en catering voorzien je van alles wat je nodig hebt.

HYROX, de internationale fitness race voor every body, gaat blijvend impact maken op fitnessend Nederland en CIOSNL is dé partner voor continuïteit en kwaliteit in de begeleiding. Daarom is CIOSNL de samenwerking aangegaan door docenten op te leiden tot HYROX trainers en de studenten tijdens de drie Nederlandse evenementen (Amsterdam, Maastricht, Rotterdam) HYROX te laten ervaren als judges en atleten. De samenwerking is een ijzersterke gebleken, waarbij constante vakkundige begeleiding tijdens de HYROX evenementen wordt gegarandeerd en de CIOS studenten een betekenisvolle leerervaring opdoen in het hart van de actie.

Wanneer je geïnteresseerd bent in HYROX kun je natuurlijk het beste zelf komen kijken of deelnemen. Ook is het mogelijk om een zogenaamde HYROX Physical Fitness Test (P’F”T) aan te vragen, waarbij HYROX een demo op locatie verzorgt en alle deelnemers naast een leuke training ook een persoonlijk advies krijgen voor hun eigen deelname (deelnemen als viertal, duo of zelfstandig en met de reguliere of zwaardere gewichten). Tenslotte organiseert het profieldeel ‘Fitness, Health & Performance’ van het CIOS Haarlem Hoofddorp op woensdag 21 juni tussen 9:00 en 14:00 uur in het Kennemer Sportcenter in Haarlem diverse HYROX demonstraties, waarvoor je je kunt aanmelden via rherk@novacollege.nl.