CIOS studenten blijven in crisistijd vitaal

CIOS Sittard-Venlo start nieuw project vitaal burgerschap
23 april, 2020

In deze rare tijd van veel afstand en binnen zitten levert het CIOS een bijdrage aan vitale studenten. Alle CIOS studenten in Nederland krijgen les in Burgerschap. Burgerschap gaat over het begrijpen van maatschappeiljke vraagstukken. En over het afwegen en maken van keuzes voor de toekomst. Onderwerpen als politiek en economie staan op het programma. 

Op het CIOS in Sittard-Venlo is een nieuw project gestart om de studenten vitaal deze crisis door te krijgen. Naast het bespreken, duiden en uitleggen van het vele nieuws dat voorbij komt gaan ze in Limburg flink aan de slag. Onder de hashtags #doeslang #doessterk #doeslief #doessamen en #doesrustig worden studenten uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Studenten voeren vanuit huis vijf uitdagende challenges uit, en leggen deze digitaal vast zodat hun inzet niet onopgemerkt voorbij gaat. 

Zo wordt er door de studenten 42 kilomter aaneengesloten gefietst, op één dag 100 push ups en 200 sit ups uitgevoerd, boodschappen gedaan voor de oude buurman, gras gemaaid voor de oude buurvrouw en yoga- en meditatiesessie uitgevoerd.