CIOSNL StudentenDag 2020

Gezond sporten met TEAMNL op Papendal
7 februari, 2020

'Wow, ik heb mijn idolen bezig gezien: Churandy Martina en Daphne Schippers waren gewoon op de atletiekbaan aan het trainen!'

'Wat vet om te zien hoe topsporters leven.'

'Leuk om medestudenten uit het hele land tegen te komen. Die CIOS jasjes die ze in Arnhem dragen zagen er te gek uit!'

Om 10.15 opent Nico Blok namens CIOSNL de Studentendag 2020 in het onderwijsgebouw op Papendal. De 125 geselecteerde studenten en begeleiders kunnen niet wachten om te beginnen aan het dagprogramma. Uit het hele land zijn er sportcoördinatoren aanwezig die door hun docenten geselecteerd zijn voor deelname. Doel van de dag: ontmoeten en inspireren. 

Met die inspiratie komt het wel goed. Tophandballer Noah van Wieringen schetst hoe hij als kersverse Papendal bewoner moest wennen aan het ritme in deze topsportomgeving. Maar ook hoe fijn het is dat alles qua voeding, planning en faciliteiten zo goed geregeld is. Zodat je tijdens de intense trainingsweken nergens anders aan hoeft te denken. Tijdens de Q&A blijkt dat zijn verhaal binnenkomt. Diverse vragen over de werk-privé balans, vakantie, doelen en abmities komen voorbij. 

Dan begint het actieve gedeelte. Niet alleen maken de studenten in twee workshoprondes kennis met de prachtige faciliteiten Papendal, maar ook met hun medestudenten uit het hele land. In twee rondes passeren workshops boogschieten, BMX, rolstoelbasketbal, handbal, gezonde voeding en een rondleiding over Papendal de revue. Met tussendoor een lunch van top(sport)chef Erik te Velthuis, die in zijn verhaal vooruit blikt op een gezonde voeding tijdens de Spelen in Tokio. 

Ter afsluiting wordt alle nog aanwezig energie eruit geperst in de woeste gebaren, wilde kreten en uitgesproken gezichtsuitdrukkingen van de Haka. De energieke docent haalt de deelnemers uit hun comfort zone, waardoor er binnen een half uur een prachtige variant van deze traditionele Maori dans wordt uitgevoerd.

Rond 16.00 uur zitten de bussen weer vol studenten, genietend van een healthy snack uit een felgekleurde oranje Papendal goodiebag. Op weg naar huis na een dag vol verbinding, verwondering, inspiratie en kennismaking! 

Bekijk ook de aftermovie!