GASTSPREKERS medewerkersdag 2023

Dinsdag 11 april organiseert CIOSNL de tweejaarlijkse medewerkersdag! Het programma voor deze dag is gebaseerd op het nieuwe kwalificatiedossier en draait om vakinhoudelijke verbinding en vitaal samenzijn. Zie hieronder het overzicht van alle gastsprekers en lees hier alles over de workshops waaruit je kunt kiezen.

Gastsprekers

Laat je inspireren en motiveren door onderstaande sprekers die meer vertellen over hun vakgebied.

Landschap 1: medewerkers sport en recreatie

Geert Verhees – Nieuwe kwalificatiedossier Medewerker sport en recreatie

Geert is docent bij CIOS Zuidwest-Nederland. Hij zal collega docenten MSR meenemen in het nieuwe kwalificatiedossier.

Landschap 2: buurtsportcoach

Brigitte Musters – Buurtsportcoach

Brigitte is directeur van Sportservice Noord-Brabant en programma manager bij de Landelijke Academie Buurtsportcoaches. In die hoedanigheid is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van het carrièrepad van de buurtsportcoach en de verschillende combinatiefuncties. In deze keynote neemt Brigitte je mee in de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen binnen dit profiel.

Landschap 3 : leefstijlcoach

+ landschap 4: Bewegingsagoog

Machteld Huber – Institute for Positive Health

Machteld Huber is de ontwikkelaar van de meest invloedrijke zienswijze over gezondheid en vitaliteit van dit moment: “Positieve Gezondheid”. Vanuit haar persoonlijke ervaring als huisarts en patient heeft zij een holistisch kader (het spinnenweb) ontwikkeld, waarbij persoonlijke regie en veerkracht centraal staan. Het model van Positieve Gezondheid kan (via de stichting ‘Institute for Positive Health’) worden ingezet als (gespreks)tool voor reflectie, coaching en persoonlijk leiderschap. Ook kan het dienen als een onderlegger voor de ontwikkeling van organisaties, netwerken en regio’s. Machteld komt haar filosofie en ervaringen met jou delen en zal daarbij de connectie maken met de rol van sport- en beweegopleidingen voor een vitale Nederlandse samenleving.

Landschap 5: Trainer-coach

Sebastiaan Platvoet en Jan Willem Teunissen – Prestatieontwikkeling

Talent. Als je 10 mensen vraagt krijg je 10 verschillende antwoorden over wat het voor hen is. Ook jij merkt dat misschien in gesprekken en bijeenkomsten met trainers/coaches. Het is een ongrijpbaar begrip en misschien moeten we het woord wel niet meer gebruiken. In plaats van talentontwikkeling spreekt Sebastiaan liever over prestatieontwikkeling. Als trainer-coach ben je bezig om de prestatie van een sporter over de tijd te ontwikkelen. Daar gebruik je allerlei trainingsmethoden en verschillende didactiek voor. Echter, wanneer doe je wat en hoe bied je het aan? Diverse onderzoeken laten zien dat de carrière van veel talentvolle sporters verloopt via een sampling fase naar een specialisatie fase naar een investeringsfase. Het wat en hoe in elke fase is anders. In trainersopleidingen wordt meer en meer aandacht besteed aan veelzijdig bewegen met een focus op motoriek, maar hoe zit het bijvoorbeeld met aandacht voor intra-persoonlijke of sociale vaardigheden in een training? In onze optiek kan hier meer aandacht voor komen. In de keynote en aansluitend de workshop wordt je meegenomen in de (wetenschappelijke) kennis over en praktijkervaringen met talent. Je wordt aangezet tot een kritische reflectie over wat we nu doen en eventueel zouden kunnen (of moeten) doen om kinderen met veel sportieve mogelijkheden de juiste kansen te bieden. Je gaat weg met een tool waarmee je van elkaar/andere sportcoaches kan leren om je trainingen nog beter inhoud te geven. Dit leidt o.a. tot meer variatie en inspiratie en daarmee een beter ontwikkelprogramma voor talentvolle sporters.

Landschap 6: Raad van Advies/ Bestuur/ Management Team/ Administratie/ Interne Begeleiders

Daan Jensen – Mindset

Door welke lens kijk jij naar jezelf en de wereld? Sporters kennen allemaal de verkramping die volgt door een focus op fouten en zwakte. Hoe buig je dit nou om in de richting van ontspanning en flow?