Dinsdag 11 april kwam de volledige CIOS-familie bij elkaar. Zo’n 400 medewerkers uit het hele land troffen elkaar op sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem en de volledig vernieuwde, toekomstbestendige CIOS-locatie in Arnhem, met o.a. een gemoderniseerde dojo, turn- en danszaal.

Verspreid over de dag konden 5 keynotes en meer dan 50 workshops worden gevolgd. Gastsprekers zoals Machteld Huber, Brigitte Musters en Sebastiaan Platvoet inspireerden het publiek met hun verhaal. Ook was er volop aandacht en ruimte voor beweging waarbij de CIOS’ers aan de slag gingen met o.a. skateboarden, esports, padel en/of speedsoccer. De mannen van Skateboardschool Amsterdam vonden het erg vet. “Ondanks de harde wind waren ze niet bang en werd er top geskatet!” Ook ontspanning kwam aan bod met o.a. yoga en positieve gezondheid.

Verder was er volop ruimte voor het leggen van contacten, het opdoen van inspiratie en het delen van kennis. Mark Gijsbers, docent CIOS Arnhem, vond het een inspirerende dag waarin zij met de collega’s van alle CIOS’en samen hebben gesport en bewogen. “De mooiste manier om nader tot elkaar te komen en de collega’s beter te leren kennen.” De dag werd afgesloten met een gezamenlijke vitale borrel. Ronald Klomp, voorzitter CIOSNL, vond het weer een succes. “De kracht van verbindend vakmanschap tussen de 5 CIOS’en en het werkveld werd optimaal benut.”

Er is geen twijfel over mogelijk, CIOSNL staat op de kaart en vervult een leidende en verbindende rol in het opleiden van vakmensen in sport en bewegen en het stimuleren van de maatschappelijke gezondheid.