Een sociaal veilig landschap voor sport en bewegen is een belangrijke uitdaging waar onze samenleving voor staat. Wil jij een bijdrage leveren aan een vitale en sociaal veilige samenleving? En heb jij kennis op het gebied van Sport en Bewegen, sociale veiligheid, pedagogiek en/of didactiek? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

 

CIOSNL en het Graafschap College hebben met 11 andere roc’s* het voortouw genomen om een maatschappelijk relevant thema van theorie naar de praktijk te brengen en daarbij te onderzoeken hoe we dit met elkaar beter kunnen doen, namelijk een Sociaal Veilige Sport realiseren voor iedereen. In dit practoraat, dat op twee roc’s wordt geïnstalleerd met docent-onderzoekers van roc’s uit het hele land, wordt praktijkonderzoek uitgevoerd op het thema sociaal veilige sport. Dit past bij de strategische ambities in het mbo: we willen een leven lang leren en nieuwsgierig zijn, we verbinden ons onderwijs aan de regionale samenleving en we willen als mbo van praktische meerwaarde zijn voor onze studenten, medewerkers en de samenleving. Met het inbedden van praktijkgericht onderzoek in het mbo werken we aan het bevorderen van de onderwijskwaliteit, aan de verdere ontwikkeling van het beroepsonderwijs en aan de continue professionalisering van onze medewerkers en de wereld om ons heen. Kennisontwikkeling en kennisdeling staan centraal in het practoraat, dat bestaat uit practoren en docent-onderzoekers.

*MBO Utrecht, Landstede, ROC van Amsterdam, ROC Mondriaan, ROC Nijmegen, ROC Aventus, ROC Tilburg, Summa College Eindhoven, Horizon College/ Regio College en Alfa College Groningen

Wat ga je doen?

Voor dit unieke practoraat zoeken we twee practoren (in totaal 1,0-1,2 fte). De practor initieert, coördineert en begeleidt het complexe meerjarige praktijkgerichte onderzoeken, en bewaakt de kwaliteit en weet uitkomsten te vertalen in (strategische) visievorming en onderwijsontwikkelingen. Uiteraard deel je je opbrengsten en ervaringen niet alleen intern maar ook met de buitenwereld.

Met een creatieve en innovatieve inslag toon jij binnen de wereld van Sport en Bewegen, in de verschillende roc’s en op conferenties hoe het practoraat bijdraagt aan de onderwijsvernieuwing en -kwaliteit. Hiermee inspireer je docenten en deskundigen uit het sportlandschap/ instellingen. Door je enthousiaste en ondernemende houding bouw je een breed netwerk op met regionale kennisinstellingen, overheden, bedrijfsleven en andere voor het onderzoek relevante instanties.

Je sluit aan bij de al aanwezige instanties en benut reeds aanwezige onderzoeken en inzichten, bijvoorbeeld vanuit NOC*NSF en de KNGU, maar ook bij het lectoraat Sportpedagogiek van Windesheim. Ook onderzoek je de mogelijkheden voor een 2e en/of 3e geldstroom.

Wat vragen we van jou?

Je bent een stevige persoonlijkheid en bent in staat om op een creatieve en zelfstandige manier de ambitieuze doelstellingen van het practoraat te realiseren; je bent een netwerker die gemakkelijk verbindt, die sterk is in vraagarticulatie en in de vertaling van vragen in de praktijk naar uitvoerbaar praktijkgericht onderzoek. Je beschikt over een ondernemende instelling, je ziet kansen en benut deze voor het verwerven van nieuwe mogelijkheden en middelen. Je bent in staat docenten en studenten te enthousiasmeren en je legt verbinding met voor dit thema relevante practoraten.

Wat staat er verder op jouw cv:

 • Minimaal een master (hbo of wo) opleiding;
 • Ruime aantoonbare ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek;
 • Aantoonbare affiniteit met middelbaar beroepsonderwijs en het betrekken van docenten (en op termijn studenten) bij het onderzoek;
 • Aantoonbare kennis van het thema, verkregen door opleiding en/of ervaring;
 • Ervaring in het begeleiden van docenten (in een masteropleiding);
 • Ervaring in het verwerven van subsidies voor onderzoek en innovatie (bewezen succesvol);
 • Uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands.

Wat kun je van ons verwachten?

Je krijgt veel ruimte, maar ook verantwoordelijkheid, bij het invullen van de functie.

Wat kun je verder verwachten?

 • Salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal €4.034,- en maximaal €6.421,- op fulltime basis;
 • Een functie voor 0,4 – 0,8 fte, waarbij het gaat om een tijdelijk aanstelling die ingaat uiterlijk 1 januari 2024, maar bij voorkeur eerder.
 • De aanstelling heeft een maximale duur van 4 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden;
 • De ene practor wordt aangesteld bij Scalda, de andere bij het Graafschap College;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenvoorziening, 8% vakantietoeslag, een tegemoetkoming in de ziektekosten en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.

Vragen?

Is deze functie iets voor jou? Solliciteer dan in ieder geval uiterlijk zondag 2 juli a.s. door ons een motivatiebrief en actueel cv toe te sturen.

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kan contact opgenomen worden met Ronald Klomp, directeur CIOS Zuidwest Nederland & Voorzitter CIOSNL via 06-10584069. Of Anke Visser, Graafschap College Sectordirecteur Zorg, Welzijn en Sport, telefoonnummer 06-28528627.

De vacature staat intern en extern gepubliceerd. De gesprekken worden gehouden op donderdagmiddag 6 juli op Papendal.

Wie zijn wij?

Vijf CIOS-vestigingen in Nederland hebben hun krachten gebundeld in stichting CIOSNL. Binnen deze samenwerking gebruiken we elkaars kwaliteiten optimaal. We halen het beste in onszelf naar boven met opleidingen, inspiratie en het delen van kennis. Zo ontwikkelen we het beroep, het onderwijs en het werkveld, altijd in verbinding met de samenleving. Bewegen verbetert onze gezondheid, leefbaarheid, sociaaleconomische kansen en onze prestaties. Wij vinden sporten en bewegen van levensbelang.

Werktijdfactor: 1,0 – 1,2

Ingangsdatum benoeming: 01-09-2023

Salaris min-max: €4.034 – €6.421

Je kunt op deze vacature reageren tot en met 02-07-2023

Solliciteren

Uw reactie op deze vacature ontvangen wij graag per e-mail.

Stuur je motivatiebrief en cv als pdf naar:

Jint Koevoet (managementassistent),

E-mailadres: jintkoevoet@cios.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.