Op 4 november komen CIOS docenten en studenten in de RAI weer in actie op HYROX Amsterdam; het hybride fitness event voor iedereen! De derdejaars fitness studenten van het CIOS Haarlem Hoofddorp, en vele andere vrijwilligers, zijn opgeleid tot judges en zullen de diverse onderdelen in goede banen leiden. De vierdejaars studenten hebben dit vorig jaar gedaan en zullen tijdens dit evenement zelf gaan racen, samen met de CIOS docenten en duizenden andere fitness liefhebbers. Als je wilt komen kijken, dan kan dat. Er zijn spectator tickets te verkrijgen voor 7,50 euro per stuk, die goed zicht bieden op het volledige raceparcours, via de website.

Later dit jaar zullen met name ook het CIOS Sittard Venlo en CIOS ZWNL in actie komen tijdens de HYROX events in Maastricht en Rotterdam. Ook zijn het CIOS Arnhem en CIOS Heerenveen Leeuwarden telkens aangehaakt voor extra ondersteuning op maat. Wanneer je meer te weten wilt komen over de betekenisvolle samenwerking tussen CIOSNL en HYROX, dan kan je het artikel dat zojuist is gepubliceerd in het vakblad Sportgericht raadplegen of contact opnemen via info@cios.nl.

Bron: Herk R van & Weersma H (2023). HYROX: fitness in competitievorm. Combinatie van hardlopen en functionele oefeningen. Sportgericht, 77 (5), 6-11.